No category

پایان نامه با موضوع دانه های روغنی، ایالات متحده، هزینه های جاری، سازمان بهداشت جهانی

دانلود پایان نامه

چکیده:

ادبیات و پیشینه پژوهش

۲ – ۱- اهمیت تغذیه طیور
مسئله تغذیه آحاد جامعه از جنبه های اقتصادی ، اجتماعی و بهداشتی دارای اهمیّت بسزایی در جوامع بشری می باشد بطوریکه گاهی درجه پیشرفت کشورها را از نوع تغذیه آنها ارزیابی می کنند. مواد پروتئینی بویژه با منشأ حیوانی از الزامات تغذیه ای انسان ها است و براساس توصیه های سازمان بهداشت جهانی(WHO) بمقدار ۲۳ گرم برای هر فرد بطور روزانه ضرورت دارد ولیکن برآورده ساختن چنین نیازی برای اکثر حکومت ها بسیار دشوار می باشد . در این راستا گوشت مرغ و تخم مرغ از نظر تأمین انرژی و پروتئین مورد نیاز و بازده غذایی از بهترین فرآورده های حیوانی بشمار می روند (ساعدی و همکاران? ۱۳۶۷).
پرورش طیور در اکثر نقاط دنیا به دلیل سهولت انجام کار ، کارآیی بالا و ارجحیت اقتصادی حائز اهمیّت فوق العاده ای می باشد بطوریکه بیشترین سرمایه گذاری ها را در جهان بعد از صنایع نفت به خود اختصاص داده است (زهری? ۱۳۶۵).
رشد روز افزون جمعیت انسانی و به تبع آن مصرف غذاهای پروتئین دار امری غیر قابل اجتناب می باشد. از آنجائی که مصرف گوشت مرغ نسبت به پروتئین های حیوانی دیگر در رتبه نخست قرار دارد و هزینهء خوراک دهی حدود ۷۰ درصد کل هزینه های جاری پرورش مرغ گوشتی را به خود اختصاص می دهد، بنابراین دستیابی به مناسب ترین بازده تبدیل غذایی با پائین ترین هزینه تغذیه ممکن، اهمیت بسیاری دارد. قسمت اعظم هزینه خوراک مربوط به انرژی و پروتئین می باشد بنابر این یافتن جایگزینی مناسب برای آنها کمک شایانی به این صنعت خواهد کرد. در این بین استفاده از دانه های کامل پروتئینی بدون استخراج روغن آنها با کم کردن عوامل محدودیت تغذیه ای با استفاده از تکنولوژی? برای دستیابی به هر دو منظور فوق(انرژی و پروتئین) اهمیت خاصی پیدا می کند.

۲ – ۲- چربی ها به عنوان منابع تأمین کننده انرژی
چربی ها منبع فشرده انرژی هستند؛ بنابراین تغییرات اندکی در مقدار آنها در جیره های غذایی ممکن است اثرات قابل ملاحظه ای در انرژی متابولیسمی خوراک داشته باشد. بیشتر چربی ها بصورت مایع قابل مصرف هستند واین به آن معنی است که چربی ها و چربی های مخلوط حاوی مقادیر زیاد اسید چرب اشباع، باید حرارت داده شوند. چربی ها حاوی مقادیر متغیری از ماده مغذی اسید لینولئیک هستند. جیره هایی که حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای از ذرت نیستند، ممکن است از نظر اسید لینولئیک فقیر باشند. برای حصول اطمینان از مقدار اسید لینولئیک جیره و همچنین افزایش خوشخوراکی و کاهش گردوغبار جیره لازم است که به تمام جیره ها، بدون توجه به هزینه و ملاحظات تغذیه ای حداقل ۱ درصد چربی مکمل اضافه شود. اکثر روغن های گیاهی حاوی ۸۷۰۰ کیلوکالری انرژی قابل سوخت و ساز در کیلوگرم می باشند و یک ماده خوراکی مطلوب برای پرندگان خیلی جوان محسوب می شوند (گلیان و همکاران، ۱۳۸۸).
چربیها به علت دارا بودن انرژی زیاد و خاصیت ذخیره مهمترین منبع تولید انرژی برای طیور هستند. چربیها معمولا برای جذب ویتامین های A، D3، E، K و اسیدهای چرب ضروری لازم هستند. اسیدهای چرب ضروری نیز برای رشد غشا، ساخت هورمونها، تولید مثل و جوجه درآوری لازم و ضروری هستند. چربیها علاوه بر تامین انرژی به عنوان یک عایق حرارتی عمل می کنند. دو اسید چرب ضروری لینولنیک ( امگا ۳ ) و لینولئیک ( امگا ۶ ) در تغذیه طیور بسیار ضروری هستند.
با توجه به اینکه هر گرم چربی حدود ۹ کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم دارد. کربوهیدرات ها و پروتئین ها در هر گرم تقریبا حاوی ۴ کیلوکالری انرژی می باشند، بنابراین چربی حدود ۲/۲۵ برابر کربوهیدات ها وپروتئین ها انرژی دارد، تغییرات اندکی در مقدار آنها در جیره غذایی ممکن است اثرات قابل ملاحظه ای در تامین انرژی قابل متابولسیم خوراک داشته باشد .بیشتر چربی ها به صورت جامد مصرف می شوند و به این معنی است که چربی ها وچربی ها ی مخلوط حاوی مقدار زیاد اسید چرب اشباع بوده وباید حرارت داده شوند (گلیان و همکاران، ۱۳۸۸).
۲ -۳- منابع چربی مورد استفاده در جیره طیور
پیه در گذشته بخش عمده چربی مورد استفاده در تغذیه طیور را به خود اختصاص می داده است؛ اما در ۱۰ سال اخیر از پیه کمتر? و در عوض از روغن های مخلوط بیشتر استفاده شده است. پیه به علت اشباع بودن زیاد? توسط جوجه های جوان به خوبی هضم نمی گردد. چربی طیور به دلیل قابلیت هضم بالا? کیفیت ثابت و طعم مناسب? بسیار مورد توجه صنعت تولید خوراک طیور واقع شده? که متاسفانه همین عامل سبب کاهش میزان آن جهت استفاده در صنعت تغذیه طیور شده است. روغن های گیاهی زیادی به عنوان منابع انرژی در دسترس هستند? اما در اکثر موارد به علت رقابت صنعت تولید خوراک انسان? استفاده از آنها برای خوراک های حیوانی مقرون به صرفه نمی باشد (گلیان و همکاران، ۱۳۸۸).
مصرف روغن پنبه دانه به علت حضور پیگمنت زرد گوسیپول که در آن وجود دارد که یک ماده ضدتغذیه ای یا سمی است محدود شده است.این ماده می تواند سبب کمبود آهن و غیرقابل دسترس کردن لیزین که ناشی از واکنش میلارد است شود. بنابراین ارزش غذایی پروتئینها را کاهش می دهد (موقعی که به شکل کنجاله مصرف شود). باید به جیره جوجه های گوشتی که روغن پنبه در آنها استفاده شده سولفات آهن افزوده شود، زیرا با گوسیپول کلیت می شود و از جذب آن در دستگاه گوارش و اثرات مخرب آن ممانعت می کند. (لیسون و سامرز، ۲۰۰۱).
کانولا درواقع نوعی منداب است که شامل کمتر از ۲% اسید اروسیک و کمتر از ۳۰ میکرومول از گلوکوزینولات به ازای گرم روغن آزاد براساس ماده خشک دانه باشد (لیسون و سامرز، ۲۰۰۱). اثرات مخرب افزودن اسید اروسیک به جیره پرندگان اغلب روی میزان خوراک مصرفی، رشد و قابلیت هضم ظاهری لیپیدها و اسیدهای چرب می باشد، به علاوه جوجه هایی که با جیره هائیکه شامل اسید اروسیک بود تغذیه شدند چربی کمتری را ذخیره نمودند و بنابراین انرژی کمتری از این لیپیدها را مصرف می کنند (لیسون و سامرز، ۲۰۰۱).
۲-۴- دانه کلزا
کلزا گیاهی از خانواده چلیپاییان۱ و جنس کلمیان۲ است. پنج گونه از جنس براسیکا که در سطح جهان بعنوان دانه روغنی کشت میشوند عبارتند از: گونه کلزا۳ ? گونه شلغم روغنی۴ ? گونه خردل هندی۵ ? گونه خردل سفید۶ ? گونه خردل وحشی۷.
گیاه کلزا در اکثر نقاط دنیا در سطح وسیع کشت می شود. دارای گلهای زرد رنگ و غلاف و ساقه می باشد که در داخل هر غلاف ۱۵ – ۴۰ عدد دانه های روغنی کوچک و گرد به رنگ قهوه ای تیره تا سیاه و به قطر ۱ – ۲ میلی متر وجود دارد که روغن آن در مصارف خوراکی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. دانه کلزا (کانولا) محصولی است که هم بعنوان منبع تامین کننده روغن خوراکی و هم مکمل پروتئینی مناسب در تغذیه دام و طیور می تواند مورد استفاده قرار گیرد. پروتئین و روغن دو ترکیب عمده با کیفیت و با ارزش کلزا هستند. حدود?? تا ۴۸ درصد روغن دارد و نسبت اسیدلینولئیک به اسیدلینولنیک در روغن آن تقریبا ?:? میباشد که برای مصرف انسان نسبت متعادلی بشمار میرود. مواد مغذی موجود در دانه کانولا? آن را به یک ماده خوراکی مطلوب جهت استفاده در جیره های بسیار متراکم تبدیل نموده است. دانه کانولا نیز دارای همان مشکلاتی است که در مورد کنجاله کلزا وجود دارد؛ با این وجود? بیشتر مواد زیان آور آن با توجه به روغن زیاد آن رقیق می شود. روغن این دانه ها انرژی زیادی دارد و یک منبع غنی از اسید لینولئیک است(لیسون و سامرز، ۲۰۰۱).
از نظر اسیدهای آمینه گوگرددار ( سیستئین ، سیستین ، متیونین ) و ویتامین ها غنی می باشد. در صورت استفاده هم زمان آن با سویا در جیره ترکیب مناسبی از اسیدهای آمینه را در جیره بوجود خواهد آورد.
-۱ Cruciferea 2- Brassica 3- Brassica napus 4 – Brassica rapa 5 – Brassica juncea
۶ – Brassica hirta 7 – Brassica Cartinata

این مطلب رو هم توصیه می کنم بخونین:   دانلود پایان نامه ارشد درمورد قانون مدنی، عرضه و تقاضا، دیوان عالی کشور، روابط اجتماعی

کلزا بعد از سویا و نخل روغنی مقام سوم را در تامین روغن نباتی دارد. میزان زیاد روغن در دانه کلزا و همچنین ترکیب مناسب اسیدهای چرب روغن نوع اصلاح شده موجب تسلط آن بر بازارهای روغن جهانی شده است.

۲-۴-۱- تولید جهانی کلزا
کانولا یکی از دانه های مهم روغنی محسوب می شود. در سال زراعی ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ تولید جهانی کلزا (کانولا) به ۵۸ میلیون تن (۱۳ درصد از تولید کل) رسید که بعد از دانه سویا (۵۷ درصد تولید جهانی) در مقام دوم قرار دارد (وزارت کشاورزی ایالات متحده? ۲۰۱۰). کنجاله کانولا دومین فرآورده پروتئینی گیاهی بعد از کنجاله سویا محسوب می شود که ۱۳ درصد از تولید جهانی کنجاله های پروتئینی (۲۷/۲۵۳ تن) را به خود اختصاص می دهد (وزارت کشاورزی ایالات متحده? ۲۰۱۰).
کانولا به طور وسیعی در غرب کانادا کشت می شود و تولید آن در نقاط دیگر جهان در حال افزایش است. افزایش تولید این محصول، به دلیل تقاضای زیاد برای روغن آن و همچنین قدرت رویش این گیاه در اقلیم های شمالی که برای کشت سویا مناسب نیستند، می باشد.
مهمترین کشور های تولید کننده دانه کلزا به ترتیب عبارتند از چین ، کانادا و هند. با وجود این که چین و هند بیشترین کلزای جهان را تولید می کنند اما مهمترین عرضه کننده این دانه به بازار جهانی کشور کانادا می باشد .

۲-۴-۲- کنجاله کلزا و خصوصیات تغذیه ای آن
کشت دانه های روغنی به دلیل دو منبع مهم موجود در آن (پروتئین و روغن) هم از نظر تغذیه انسان و هم به دلیل استفاده در تغذیه دام و طیور از اهمیت بسزائی برخوردار است.
روش های استخراج روغن از دانه های روغنی :
استخراج روغن و تهیّه کنجاله از دانه های روغنی به روش های زیر انجام می پذیرند :
روش صنعتی :
مازاد کارخانجات روغن کشی را که عبارت از باقیمانده جامد دانه های روغنی است ، اصطلاحاً کنجاله می نامند که غالباً به مصرف خوراک دام رسانیده می شوند. روش استخراج صنعتی از دانه های روغنی به چهار نوع می باشند:
الف – روش فشار غیر مداوم :
این روش شامل دو مرحله فشرده سازی پی در پی است که توسط دستگاه هیدرولیک انجام می گیرد چنانکه دما از ۸۰-۶۰ درجه سانتیگراد تجاوز نمی کند و مدت زمان فشرده سازی ۶۰-۴۰ دقیقه است . در این روش که به “روش سرد” موسوم است ، دانه ها پخته نمی شوند و روغن کشی به صورت کامل صورت نمی پذیرد لذا کنجاله حاصله حاوی ۱۲-۶ درصد روغن باقیمانده خواهند بود (ساعدی و همکاران? ۱۳۶۷).

ب – روش فشار مداوم یا اکسپلر :
که طی آن دانه ها ضمن تحت فشار قرار گرفتن در دستگاه مخصوص تا ۱۲۰-۹۰ درجه سانتیگراد حرارت می بینند و بخوبی پخته می گردند . روغن دانه ها بمیزان نسبتاً مناسب تری استخراج می شوند و کنجاله حاصله که بخوبی

دیدگاهتان را بنویسید