نکاتی که برای خرید آیفون باید در نظر داشته باشید

گوشی آیفون

بازار همراه کشور، خرید کالای دست اول و اصلی همیشه مهم است. دوره دیگر خریدهای آسانی چون نوکیا 1100 گذشته است.

امروزه توجیه اقتصادیِ جا زدن گوشی‌های دست دوم به جای نو، یا لوازم جانبی غیراصلی و فیک به جای اصلی و اورجینال در برخی از برندهای گرانقیمت و ارزش، سودجویان و سوداگران این بازار را منفعت می‌کنند و سوهان می‌کنند.

مطمئن‌ترین راه برای دوری از این دام‌ها، چیزی جز افزایش اطلاعات و دانش خود در رابطه با محصول مورد نظر نیست.

آیا یکبار بهتر است برای همیشه به این پرسش پاسخ دهید که چگونه باید در هنگام خرید گوشی هوشمند مراقب جیب خود باشید؟ در مقاله پیش رو به این مهم می‌پردازیم. اولین تعریف چند اصطلاح و مفهوم در رابطه با گوشی آیفون:

اصطلاحات رایج

آنلاک فکتوری (Factory Unlocked): گوشی‌های آیفون (و برخی از برندهای دیگر) به دو صورت لاک و آنلاک توسط اپل عرضه می‌شود. گوشی‌های لاک تنها با سیم کارتی که درون گوشی از قبل قرار داده شده قابل استفاده هستند و این کار تنها در کشورهای عضو و اپراتورهای طرف قرارداد اپل صورت می‌گیرد.

اصطلاحاً این گوشی‌ها روی یک سیم کارت لاک هستند. اگر بخواهید گوشی شما را با همه پراتورهای موبایل، از جمله اپراتورهای موبایل ایرانی بخواهید، باید نسخه آنلاک شده آن را تهیه کنید. در نسخه آنلاک فکتوری، هیچ سیم کارتی قابل استفاده درون گوشی وجود ندارد و به محض قرار دادن سیم کارت درون گوشی، شبکه قابل دریافت و گوشی را استفاده می کند.

آنلاک به وسیله اپراتور (Operator Unlocked): اگر گوشی روی یک سیم کارت لاک باشد، با پرداخت هزینه و مابه‌التفاوت قیمت خرید گوشی به اپراتور مربوطه می‌توان آن را آنلاک و بدون سیم کارت کرد تا با هر سیم کارتی کار کند. به این گوشی‌ها اصطلاحاً «آنلاک شده به وسیله اپراتور» گفته می‌شود. از نظر مصرف کننده تفاوت نهایی در گوشی آنلاک فکتوری و آنلاک بوسیله اپراتور دیده نمی شود و هر دو دارای یک کیفیت و یک مشخصات هستند.

گارانتی:تغییرات اپل در تاریخ شروع گارانتی خود اعمال مبنی بر این که زین پس تاریخ شروع خرید دستگاه محاسبه می شود، نه از روز اولین اکتیو شدن آن.

پیش از باز کردن و اکتیو کردن سریال های آیفون آن را چک کنید و پس از مشاهده اکتیو نبودن ظاهری دیگر در مورد کارکرده بودن آن نیست.

اپل آی‌دی (Apple ID): اپل آی‌دی یا شناسه اپل نوعی حساب کاربری محصولات ویژه کاربران شرکت اپل است. شرکت اپل برای حفظ حق آثاری که برای سیستم‌های عامل و پلت‌فرم‌های اپل می‌شود آن‌ها را برچسب‌گذاری می‌کند که هر شخص تنها با مشخصات خود نصب می‌کند. بدین معنی که هر کاربر برای استفاده از آثار مختلف در دستگاه اپل خود می‌بایست یک Apple ID ثبت کرده و از آن استفاده کند. (منبع: ویکی‌پدیا)

کارت کارت مداری بین‌المللی یا ICC ID: هر سیم کارت شناسه‌ای منحصر به فرد می‌شود که طبق استاندارد خاصی تعیین می‌شود. این شناسه همان ICCID است. در گوشی‌های لاک، به دلیل عدم استفاده از گوشی به همان سیم کارت، ICCID در پشت جعبه ��وشی هک شده است. داشتن شناسه ICC ID در جعبه گوشی آیفون به معنی آنلاک فکتوری نبودن یا سیم لاک بودن آن است که برای فروش قبلاً توسط اپراتور آنلاک شده و تفاوتی در کیفیت و آن وجود ندارد.

پارت نامبر (Part Number) پارت نامبر شناسه‌های در پشت جعبه گوشی مشخص‌کننده کشور عرضه‌کننده آن دستگاه می‌باشد. برای مثال پارت نامبر LL/A مشخص کننده اینست که آیفون نظر در کشور آمریکا عرضه می شود یا پارت نامبر AE مربوط به کشور امارات متحده عربی می باشد.

گوشی‌های متعلق به پارت نامبرهای مختلف در اندازه‌های مختلف جعبه است که خود باعث شکل‌گیری تفاوت در اندازه و شارژر آنها می‌شود. برای شارژرهایی سازگار با پریز برق رایج آنها ارائه می‌شود. تفاوت دیگر در دفترچه راهنما است که به زبان کشور هدف نوشته شده است. ولی یک فرق مهم در پارت نامبر کشور امارات وجود دارد و آن اینکه آیا این دیوایس‌های کشورهای امارات فاقد FaceTime هستند.

مراقبت‌های پیش از باز کردن جعبه

جعبه گوشی آیفون به دست شما می‌رسد می‌توانید با چک کردن چند نکته ساده از پشیمانی‌های زیر بعدی کنید. در واقع پیش از باز کردن جعبه می‌توانید از اصالت محصول اطمینان حاصل کنید:

  • 1- به امضای اپل دقت کنید: امضای اپلیکیشنی است که در همه محصولات اپل وجود دارد. در دیوایس‌های اپلی تولید شده در کشور چین، از جمله آی دیوایس‌ها این عبارت به صورت Designed by Apple in California Assembled in China ظاهر می‌شود. برخی از لوازم جانبی مانند کابل‌های اصلی ممکن است در کشور ویتنام تولید شوند و بنابر این انتهای عبارت فوق به جای کلمه چین ویتنام درج می‌شود.
  • این عبارت در پشت جعبه همه آی دیوایس‌ها و نیز روی همه لوازم جانبی آن از قبیل ایرپاد، شارژر، کابل و خود گوشی وجود دارد. در موارد غیر اصلی اصلی با حروف در این جمله بازی می شود. مثلاً به جای California نوشته می‌شود Califormia یا Californial. اما این روش صد در صد و یقینی برای اطمینان از اصالت محصول نیست و بهتر است همراه سایر موارد دیده شود که جنس تقلبی امضای اصلی اپل را داراست. بنابر این باید گفت با دیدن امضای تقلبی می‌توان به تقلبی بودن محصول پی برد ولی با دیدن امضای اصلی نمی‌توان به اصالت آن یقین پیدا کرد.
مطلب دیگر :   سیسمونی نوزاد سیسکالا، خرید آنلاین، ارزان ترین در کشور

دوربین گوشی را امتحان کنید

دوربین گوشی‌های هوشمند از مهم‌ترین امکانات آن‌ها به شماره می‌روند، پس حتماً با دوربین گوشی چند عکس و چند ویدیو ثبت کنید تا از عملکرد و کیفیت آن مطمئن شوید. با زوم کردن، وضعیت دوربین ها را چک کنید. دوربین اصلی گوشی‌های دارای لرزشگیر است. اگر در زمان زوم 1x روی حالت فیلمبرداری تصویر تصویری داشته باشید یعنی لرزشگیر مختل شده است.

سپس با دوربین‌ها از یک صفحه سفید (مثلا یک برگه کاغذ) عکس بگیرید. روی عکس‌ها بزرگ کنید و تمام نقاط را بررسی کنید تا مبادا لکه‌های تیره در تصویر وجود داشته باشد. این لکه‌ها در اثر نگهداری نادرست از آیفون بر روی لنزهای دوربین ایجاد می‌شود.

وضعیت سلامت باتری را بررسی کنید

برای بررسی وضعیت سلامت باتری دو ویژگی مختلف وجود دارد. دارای بالاترین درصد کیفیت سلامت است که از مسیر زیر قابل مشاهده است:

Settings=>Battery=>Battery Health

درصد سلمت زیر ۸۰ درصد یعنی آیفون برای عملکرد بدون نیاز به تعویض باتری است. در نتیجه هرچه درصد سلامت باتری بالاتر از ۸۰ باشد، ارزش خرید بیشتر دارد.

شاخص دوم، عبارت درج شده در زیر درصد سلامت باتری است. در حالت عادی عبارت Peak Performance Capability دیده می‌شود که به معنای عملکرد بی‌عیب و ضعیف است. اگر عبارت دیگری در این قسمت نوشته شده باشد، ممکن است باتری گوشی دارای میزان جریان لازم را از دست داشته باشد و عملکرد گوشی دچار اختلال شود. برای مثال سرعت کلی اجرای نرم‌افزارها، صفحه روشنایی، صدای بلندی اسپیکرها و میزان آن ممکن است برای ضربه زدن به باتری به مدارهای کاهش پیدا کند.

  • بررسی دوربین: اول به صورت ظاهری بازدید کنید و سپس از هر دو دوربین عکس بگیرید و کیفیت عکس را کمتر کنید.
  • بررسی باتری: ابتدا وارد شوید و سپس گزینه باتری را انتخاب کنید در این مسیر می توانید سلامت خود را ببینید.
  • بررسی وای فای، بلوتوث و جی پی اس: آیفون را از طریق Wi-Fi به اینترنت متصل کنید، از طریق بلوتوث اطلاعات ارسال کنید و دریافت کنید و از جی پی دریافت کنید. باشد.
  • جک هدفون (آیفون 6s و پایین‌تر) و پورت شارژ را بررسی کنید: به‌سادگی مطمئن شوید که هدفون کار می‌کند و پورت لایتنینگ قادر به شارژ گوشی و انتقال اطلاعات است. مطمئن شوید که به‌محض اتصال گوشی به شارژر شارژ بدون تأخیر آغاز می‌شود و می‌توانید متصل شوید و همچنین مطمئن باشید که سیم شارژر و لوازم اصلی باشد.
  • از سلامت‌ها مطمئن شوید: مطمئن باشید که بدون ایراد و با صدا کار انجام دهید!
  • از کیفیت و اسپیکر مطمئن شوید: از اسپیکر گوشی موسیقی پخش کنید و مطمئن شوید که صدایی رسا و باکیفیت تولید می‌کند. همچنین با هرکسی به‌صورت تلفنی تماس بگیرید و با استفاده از گوشی و اسپیکر با او صحبت کنید تا از کیفیت مناسب میکروفن و اسپیکر مطمئن شوید.
  • از کار کردن Face ID، Touch ID و 3D Touch مطمئن شوید: وارد تنظیمات شوید و در قسمت Touch ID-Fae ID & Passcode می توانید آن را کنترل کنید.
  • صفحه‌نمایش را برای یافتن پیکسل‌های سوخته مورد آزمایش قرار دهید: یک تصویر تمام سفید رنگ را باز کنید و با دقت به صفحه نمایش نگاه کنید.
  • مطمئن شوید همه لوازم گوشی داخل جعبه قرار دارند؛ لوازمی که در گوشی آیفون 8 و بالاتر موجود میباشند عبارت‌اند از: آداپتور شارژر، سیم شارژر، تبدیل جک 3.5 میلی‌متری هدفون (فقط در آیفون 7-8-X-XS)، دفترچه می‌باشند،